FRANKOVKA 2019

VINICE/VÍNO
- Vinařská obec (katastr): Kurdějov
- Viniční trať: Díly
- Expozice vinice: Jižní
- Nadmořská výška vinice: 267 m.n.m.
- Druh půdy/podloží vinice: Černozem modální
- Datum sběru: 15.10.2019
- Cukernatost při sběru: 22° ČNM
- Vinifikace a zrání vína: Studená fermentace (spontánní kvasinka) po dobu 21 dní, následně v dubových sudech po dobu 6 měsíců.
- Lahvováno: 28.4.2019
- Odrůda: Frankovka
- Řada: MAGISTER
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
- Vzhled: Červeně rubínová barva.
- Nos: Čistý a přímý po prodýchání s aromatikou kompotovaného červeného a černého bobulového ovoce, sladkého koření (vanilka, muškátový květ) a v závěru s nastupujícími tóny mléčné čokolády.
- Patro: Suché a přímé s projevem vyzrálého bobulového ovoce, dušeného ovoce, marmelády a povidel s jemným ovocným tříslem a dlouhou ovocně-kořenitou dochutí.
- Celkový dojem: Špičková a výrazná FRANKOVKA s teplého a výrazného ročníku s ovocně-kořenitým aromatický projevem a dlouhou dochutí. Velké víno.
- Doporučení k jídlu: K běžnému pití a degustaci, k měkkým i tvrdým zrajícím sýrům, kvalitním uzeninám a červeným masům.
- Teplota podávání: 14° - 15 °C
- Dekantace: Ano, doporučujme dekantovat minimálně 30 minut před podáváním.
- Archivace: Minimálně po dobu 4-5 let.
ANALYTICKÉ HODNOTY
- Zbytkový cukr: 2,4 g/l
- Kyselina: 4,9 g/l
- Alkohol: 13,5 %