Magister

Středně intenzivní až intenzivní řada vín s odrůdovou aromatikou

Poctivá vína vyráběná z vlastních hroznů pěstovaných ve vinicích s certifikátem režimu BIO ležící v jedinečném reliéfu obce Kurdějov.
Vína v limitovaném množství.

  • CUVÉE VÁCLAV 2019

    CUVÉE VÁCLAV 2019

    VINICE/VÍNO

    • Vinařská obec (katastr) Kurdějov
    • Viniční trať Díly
    • Expozice vinice Jižní
    • Nadmořská výška vinice 267 m.n.m.
    • Druh půdy/podloží vinice Černozem modální
    • Datum sběru Sauvignon Blanc 28.8.2019, Pinot Blanc
    • Cukernatost při sběru 21° ČNM
    • Vinifikace a zrání vína Obě vína fermentace v nerezovém tanku (selektovaná kvasinka), následně ležení na jemných kalech v nerezovém tanku a finální blendování leden 2020.
    • Lahvováno 26.2.2020
    • Odrůdy Sauvignon Blanc, Pinot Blanc/Rulandské bílé
    • Řada MAGISTER

    DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY

    • Vzhled Světle žlutá barva.
    • Nos Čistý a přímý, po prodýchání a otevření převážně s projevem
    • vyzrálého peckového a jádrového ovoce a v závěru s nádech lehké
    • osvěžující herbálnosti.
    • Patro Suché a přímé s krémovým, až olejovým projevem a středně
    • dlouhou ovocně-nektarovou dochutí.
    • Celkový dojem Vyvážené bílé víno a cuvée dvou odrůd s ovocně krémovým projevem.
    • Doporučení k jídlu K běžnému pití a degustaci.
    • Teplota podávání 12° - 13 °C
    • Dekantace Ne, doporučujeme otvírat 10-15 minut před podáváním.
    • Archivace Do 3 let.

    ANALYTICKÉ HODNOTY

    • Zbytkový cukr 3,4 g/l
    • Kyselina 6,7 g/l
    • Alkohol 13,0 %

     

     

    sklenicky 1

    koupit víno

  • PINOT NOIR BLANC DE NOIRS 2019

    PINOT NOIR BLANC DE NOIRS 2019

    VINICE/VÍNO

    • Vinařská obec (katastr) Kurdějov
    • Viniční trať Díly
    • Expozice vinice Jižní
    • Nadmořská výška vinice 267 m.n.m.
    • Druh půdy/podloží vinice Černozem modální
    • Datum sběru 16.9.2019
    • Cukernatost při sběru 22° ČNM
    • Vinifikace a zrání vína Lisování celých hroznů (extrakce do 50 %), fermentace v nerezovém tanku (selektované kvasinky) po dobu 13 dní, následně ležení na jemných kalech 4 měsíce.
    • Lahvováno 26.2.2020
    • Odrůda Pinot Noir/Rulandské modré
    • Řada MAGISTER

    DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY

    • Vzhled Světle bronzová (cibulová) barva.
    • Nos Čistý a přímý s postupně se otvírající a křehkou aromatikou červeného lesního bobulového ovoce a svěžím limetkovým závěrem.
    • Patro Suché a přímé s jemnou ovocnou kyselinou a středně dlouhou osvěžující dochutí červeného bobulového ovoce.
    • Celkový dojem Lehké osvěžující víno a typický „PINOT KLARET“.
    • Doporučení k jídlu K běžnému pití a degustaci a jako svěží a lehký letní aperitiv.
    • Teplota podávání 11° - 12 °C
    • Dekantace Ne, doporučujeme otvírat 10-15 minut před podáváním.
    • Archivace Do 2 let.

    ANALYTICKÉ HODNOTY

    • Zbytkový cukr 8,1 g/l
    • Kyselina 6,7 g/l
    • Alkohol 13,0 %

     

    kategorie osa suche

    sklenicky 1

    koupit víno

  • CUVÉE ROSÉ 2019

    CUVÉE ROSÉ 2019

    VINICE/VÍNO

    • Vinařská obec (katastr) Kurdějov
    • Viniční trať Díly
    • Expozice vinice Jižní
    • Nadmořská výška vinice 267 m.n.m.
    • Druh půdy/podloží vinice Černozem modální
    • Datum sběru 24.9.2019
    • Cukernatost při sběru 22° ČNM
    • Vinifikace a zrání vína Fermentace v nerezovém tanku (selektované kvasinky) po dobu 17 dní, následně ležení na jemných kalech 4 měsíce.
    • Lahvováno 26.2.2020
    • Odrůdy Cabernet Sauvignon, Merlot
    • Řada MAGISTER

    DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY

    • Vzhled Lososově růžová barva.
    • Nos Čistý a přímý s výraznou aromatikou vyzrálého červeného a černého lesního bobulového ovoce a v závěru s dotekem jemné a osvěžující herbálnosti.
    • Patro Polosuché a přímé s vyváženým poměrem zbytkového cukru a osvěžující limetkové kyseliny a středně dlouhou ovocně-krémovou dochutí.
    • Celkový dojem Vyvážené polosuché rosé víno s atraktivní aromatikou a patrem.
    • Doporučení k jídlu K běžnému pití a degustaci.
    • Teplota podávání 11° - 12 °C
    • Dekantace Ne, doporučujeme otvírat 10-15 minut před podáváním.
    • Archivace Do 2 let.

    ANALYTICKÉ HODNOTY

    • Zbytkový cukr 12,4 g/l
    • Kyselina 6,5 g/l
    • Alkohol 13,0 %

     

    kategorie osa polosuche

    sklenicky 1

    koupit víno

  • SAUVIGNON BLANC 2019

    SAUVIGNON BLANC 2019

    VINICE/VÍNO

    • Vinařská obec (katastr) Kurdějov
    • Viniční trať Díly
    • Expozice vinice Jižní
    • Nadmořská výška vinice 267 m.n.m.
    • Druh půdy/podloží vinice Černozem modální
    • Datum sběru 28.8.2019
    • Cukernatost při sběru 20° ČNM
    • Vinifikace a zrání vína Fermentace v nerezovém tanku (selektované kvasinky) po dobu 10 dní, následně ležení na jemných kalech 4 měsíce.
    • Lahvováno 26.2.2020
    • Odrůda Sauvignon Blanc
    • Řada MAGISTER 

    DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY

    • Vzhled Světle žlutá barva.
    • Nos Čistý, přímý a výrazný se zcela jasnou a nezměnitelnou typickou odrůdovou aromatikou a projevem vyzrálého peckového ovoce, osvěžující herbálností a lehké elegantní květnatosti.
    • Patro Suché a přímé s křehkou a osvěžující limetkovou kyselinou a dlouhou ovocně-květinovou dochutí.
    • Celkový dojem Typický Sauvignon se zcela jasnou odrůdovou aromatikou a patrem.
    • Doporučení k jídlu K běžnému pití a degustaci, k měkkým nezrajícím sýrům, k lehkým letním zeleninový salátům.
    • Teplota podávání 12° - 13 °C
    • Dekantace Ne, doporučujeme otvírat 10-15 minut před podáváním.
    • Archivace Do 4-5 let.

    ANALYTICKÉ HODNOTY

    • Zbytkový cukr 4,1 g/l
    • Kyselina 7,6 g/l
    • Alkohol 12,0 %

     

    kategorie osa suche

    sklenicky 1

Vinařství Václav s.r.o.

Na Hradbách nr. 78, 693 01 Hustopeče
Regon: 04466845, NIP: CZ04466845
półka zapisana pod numerem C 90038 przy Sądzie Okręgowym w Brnie

Telefon +420 777 359 966
e-mail: obchod@vinarstvi-vaclav.cz

Andrea Teplá (provoz)
+420 606 716 869
andrea@vinarstvi-vaclav.cz

Petr Očenášek (konzultant)
+420 7764 38 451
petr@vinarstvi-vaclav.cz

Petr Vacenovský (enolog)
vaca@vinarstvi-vaclav.cz
+420 777 359 966

Tomáš Teplý (majitel)
+420 602 702 932
tomas@vinarstvi-vaclav.cz

Zgodnie z ustawą o ewidencji utargu Sprzedawca jest zobowiązany do wydania Nabywcy rachunku. Jest też zobowiązany udokumentować przyjęty utarg w organie podatkowym w trybie online; w razie awarii technicznej najpóźniej w ciągu 48 godzin.